ART – Objevte umění předložky

Napadlo vás někdy, kolik hodin zabere výroba jediného koberečku? Kolika stroji, či rukami přitom projde? Než se kobereček natrvalo zabydlí u vás doma, musí urazit pořádný kus cesty. Pojďme si společně projít alespoň některé její milníky.

art-umeni-predlozky_26022024_1

Nápad na každou předložku a kobereček se napřed musí zrodit v tvořivé mysli designéra. Za návrhem něžně romantické předložky ART stojí Hana Hermanová, návrhářka celé řady úspěšných koberečků a předložek značky GRUND. Od prvotního vnuknutí až po rozkreslený návrh uběhlo, podle slov návrhářky, přibližně 6 hodin. Kdybychom však měli započíst i hodiny, po které nápad krouží kolem, než se zjeví jako obraz v celé své kráse, pravděpodobně bychom se nedopočítali.              

Samotný název předložky ART je dílem našich kolegů v Německu. Jako první si všimli, že jde skutečně o umělecký kousek, který nemusí zdobit jen podlahu koupelny, ložnice, dětského či obývacího pokoje. Vyjímat se bude i na každé zdi, ať už jako hřejivá opěrka, nebo skutečný obraz. 

art-umeni-predlozky_26022024_3

Umění v číslech 

Kdybychom měli sečíst čas od zpracování česance až po hotový kobereček, hodiny by nám nestačily. Překročili bychom tři týdny a dostali se na plných 24 dnů. Určitou část této práce zastanou stroje. Každý ART musí projít hned čtyřmi. Po celou dobu se o předložky ART stará náš tým zaměstnanců. Na závěr dojde i na ruční práci. Důležitou vizuální kontrolu i balení neudělá žádný stroj tak pečlivě jako člověk.

 art-umeni-predlozky_26022024_4

Kde se bude vyjímat? 

Předložky ART jsou tvořené šesti různými barvami. Na hnědém či šedém podkladu najdeme květinu tvořenou pěti různými odstíny. Béžové či antracitové předložky ART si nenárokují příliš pozornosti. Vhodně doplní každý interiér, který s těmito barvami pracuje. 

Modrá, růžová, oranžová či zelená varianta k sobě pozornost přirozeně poutají. Je skvělé, pokud jejich klíčové barvy najdou odezvu na dalším vybavení. V případě koupelny to mohou být doplňky, ale třeba i barva zubního kartáčku, u ložnice ložní prádlo, v dětském pokoji závěsy, či oblíbené hračky a v obývacím pokoji? Tam budou stačit řezané květiny, které beztak mluví stejnou řečí jako kobereček. Podmínkou to ovšem není. Živelná modrá či oranžová, něžná růžová a zemitá zelená umí vystupovat zcela samostatně bez ohledu na to, zda se podobné barvy doma nacházejí. 

art-umeni-predlozky_26022024_5

Zajímat se o věci kolem se vyplatí 

Co si o předložkách ART myslíte po přečtení těchto řádků? Lákají vás víc než dřív? Právě teď si můžete předložky ART pořídit se slevou 10 %. Stačí přidat v prvním kroku objednávky kód: ART a sleva se vám odečte. Pokud jste všechno, co jsme pro vás o předložce ART připravili pročetli opravdu pečlivě, máte (téměř) vyhráno. V příštích dnech na našich sociálních sítích spustíme novou soutěž „Létající koberec“.

Kdo z vás jako první odpoví správně na otázku, jejíž odpověď se v našem článku skrývá, získá od nás předložku ART ve zvoleném odstínu úplně zdarma.